Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 101. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) na 101. sjednici 28. decembra 2023. godine razmotrio je Plan upisa u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Na sjednici održanoj u Rektoratu Univerziteta razmotren je i podržan Prijedlog finansijskog plana Univerziteta za 2024. godinu, te je imenovana i Komisija za razmatranje konkursnog materijala za izbor člana Upravnog odbora UNIBL.

Razmotren je i jednoglasno usvojen Plan izbora u zvanja na UNIBL za period od 1. oktobra 2024. do 30. septembra 2025. godine. Senat je razmatrao i Izvještaj o realizaciji Plana o izdavačkoj djelatnosti za tekuću godinu, a usvojio je i Plan izdavačke djelatnosti Univerziteta za 2024. godinu.

Na prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta političkih nauka, donesene su odluke o osnivanju Centra za javnu upravu i javne politike i Centra za političku kulturu i političku komunikaciju.

Razmatran je i usvojen Izvještaj Centralne izborne komisije Univerziteta u Banjoj Luci o izboru članova studenata u naučno-nastavna / Umjetničko-naučno-nastavno vijeće fakulteta / Akademije umjetnosti i Studentski parlament.

Razmotren je i jednoglasno podržan Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti izvođenja novog studijskog programa master Medicinsko laboratorijska dijagnostika na drugom ciklusu studija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Takođe, donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, te su donesene i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Medicinskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu i Elektrotehničkom fakultetu.

Senat je donio i Odluku o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o ocjeni podobnosti, teme i kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata na Medicinskom fakultetu, a donesena je i Odluka o imenovanju komisije za ocjenu urađene doktorske disertacije kandidata na Filozofskom fakultetu. Tokom ove 101. sjednice donesena je odluka o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama kandidata na Ekonomskom i Prirodno-matematičkom fakultetu.

Najviše akademsko tijelo saglasno je da se potpiše Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Udruženja omladine sa invaliditetom ,,InfoPartˮ Banja Luka. Senat je saglasan i da UNIBL potpiše Ugovor o saradnji u sferi obrazovanja i nauke sa Nacionalnim istraživačkim nižegorodiskim državnim univerzitetom ,,N. I. Lobačevski'ˮ. Sa ovim ruskim univerzitetom planirana je i saradnja na polju razmjene studenta i to na osnovu ugovora koji će biti potpisan u narednom periodu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13922/4W7A3271.JPG