Navigacija
Viber X logo

Posjeta Inovacionom centru i Univerzitetskoj bolnici u Šangaju

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), predvođena rektorom prof. dr Radoslavom Gajaninom, koja boravi u radnoj posjeti Kini, posjetila je 10. decembra 2023. godine Inovacioni centar za razvoj biomedicinskih tehnologija na Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju.

Domaćin ovoj posjeti bio je rektor Univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke prof. dr Vu Tao, koji je delegaciji UNIBL predstavio najnovija dostignuća u različitim oblastima medicine, među kojima se izdvajaju medicinska pomagala za rehabilitaciju i oporavak pacijenata. Naime, riječ je o medicinskim pomagalima koja rade pomoću vještačke inteligencije.

Podsjetimo, Univerzitet za medicinu i zdravstvene nauke i UNIBL postigli su u novembru 2023. godine, u Banjoj Luci, dogovor o otvaranju ovakvog centra i na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Pored toga, istog dana, sastali su se rektor Gajanin i Du Ćing, direktorka Univerzitetske bolnice pri Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju. Ovaj sastanak bio je prilika da se razgovara o mogućnostima razmjene ljekara, profesora i studenata medicine, a poslije sastanka, upriličen je obilazak bolnice.

Sa rektorom Gajaninom u višednevnoj radnoj posjeti Kini su i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, šef Studijskog programa sinologije doc. dr Ljiljana Stević i asistent Anja Mudrenović, MA.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13861/rektor-gajanin-sangaj-posjeta-03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13861/rektor-gajanin-sangaj-posjeta-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13861/rektor-gajanin-sangaj-posjeta-01.JPG