Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa delegacijom Republike Turske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin razgovarao je 20. decembra 2023. godine sa generalnim konzulom Republike Turske u Banjoj Luci Oguzom Kilicom o jačanju saradnje našeg univerziteta sa visokoškolskim ustanovama iz Turske.

Sastanak održan u Rektoratu bio je ujedno prilika da se razgovara o nastavku izvođenja kurseva turskog jezika na Univerzitetu u Banjoj Luci, kao i o mogućnostima stipendiranja za istraživače i studente drugog i trećeg ciklusa studija.

Kako je rečeno tokom sastanka, Univerzitet u Banjoj Luci ostvaruje saradnju sa više visokoškolskih ustanova u Turskoj, ali postoji prostor za njeno dodatno jačanje.

Ovom sastanku, pored rektora i konzula, prisustvovao je i prorektor za materijalne i ljudske resurse prof. dr Dalibor Kesić, dekanica Filološkog fakulteta prof. dr Biljana Babić, kao i ataše za obrazovanje Ambasade Turske u BiH Faruk Berat Akčesme, ataše za kulturu i turizam Ambasade Turske u BiH Ahmet Atabaš, koordinator Instituta Junus Emre Mehmet Akif Jaman, te sekretar u Generalnom konzulatu Turske u Banjoj Luci Emin Mahmutović.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13897/delegacija_turske_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13897/sastanak_delagacije_turske_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13897/sastanak_delagacije_turske_3.jpg