Navigacija
Viber X logo

U Pekingu održano predavanje o razvoju sinologije na UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Šef Studijskog programa sinologije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) doc. dr Ljiljana Stević održala je 7. decembra 2023. godine na Univerzitetu za jezike i kulturu u Pekingu predavanje o razvoju sinologije na našem univerzitetu. 

Tokom predavanja, doc. Stević fokusirala se na razvoj Studijskog programa sinologije na Univerzitetu u Banjoj Luci, kao jednog od najnovijih studijskih programa u regionu.

Poseban naglasak je stavljen na interdisciplinarnost programa te sveobuhvatno učenje o današnjoj Kini i važnost međunarodne i međuuniverzitetske saradnje.

Pored toga, doc. dr Stević govorila je o razvoju sinologije u Republici Srpskoj i BiH kroz rad Konfucijevih instituta i veliki broj polaznika kurseva kineskog jezika, kao i sve boljim odnosima sa NR Kinom i prisustvu kineskih kompanija i investicija u BiH. 

Predavanju su prisustvovali profesori Univerziteta za jezik i kulturu u Pekingu, studenti iz Kine, kao i strani studenti, a veliki broj učesnika događaj je pratio preko platforme Zum.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13849/u-pekingu-odrzano-predavanje-o-razvoju-sinologije-na-unibl-03.png
  • /uploads/attachment/vest/13849/u-pekingu-odrzano-predavanje-o-razvoju-sinologije-na-unibl-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13849/u-pekingu-odrzano-predavanje-o-razvoju-sinologije-na-unibl-01.jpg