Navigacija
Viber X logo

Usavršavanje nastavnog osoblja: Predavanje prof. Aleksandre Hadžić

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U sklopu kontinuiranog profesionalnog usavršavanja nastavnog osoblja, redovna profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) dr Aleksandra Hadžić održaće predavanje 31. januara 2024. godine, u 12 časova, u amfiteatru 203 na Filozofskom fakultetu.

Riječ je o predavanju ,,Mentalno zdravlje studenata. Šta je važno da profesori UNIBL znaju o problemima sa kojim se suočavaju studenti? Kada je Psihološko savjetovalište za studente UNIBL 'prava adresa'?’’.

Osnovni cilj ovog događaja je upoznati nastavno osoblje sa problemima u mentalnom zdravlju sa kojim se suočava naša studentska populacija i osnažiti ih da prepoznaju mogućnosti podrške koju kao profesori zaposleni na našoj visokoškolskoj ustanovi  mogu pružiti studentima u potrebi.

,,Mentalno zdravlje je preduslov ne samo dobrog intelektualnog funkcionisanja neophodnog za uspješno studiranje, već i opšti preduslov očuvanja kvaliteta života. Dolazak na studije podrazumijeva da će se način života mlade osobe promijeniti, što često prati i promjena sredine življenja, te se usljed izazova adaptacije i povećanog stresa mogu stvoriti problemi u mentalnom zdravlju koje studenti ne mogu samostalno otkloniti, a koji narušavaju njihovo svakodnevno intelektualno, socijalno i emocionalno funkcionisanje’’, navode organizatori.

Inače, u okviru ovog stručnog usavršavanja u organizaciji Filozofskog fakulteta i Centra za cjeloživotno učenje biće predstavljen i rad Psihološkog savjetovališta za studente Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13973/predavanje_prof._dr_aleksandra_hadzic.jpg