Navigacija
Viber X logo

Poziv za stažiranje u Rusiji

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je poziv mladim stručnjacima za učešće u međunarodnom programu naučnoistraživačkog stažiranja ,,InteRussiaˮ.

Na ovaj program, koji će biti održan u Moskvi i Novosibirsku od 23. maja do 16. juna 2024. godine, mogu se prijaviti mladi stručnjaci iz inženjerskih tehnologija, robotike, vještačke inteligencije i izrade naučnih instrumenata.

Stažiranje se održava na engleskom jeziku (minimalno poznavanje engleskog jezika B2)  i to na teme: vještačka inteligencija i medicina, informacione tehnologije i fotonika, informacione tehnologije u urbanom okruženju (pametni grad).

Događaj organizuju Fondacija za podršku javnoj diplomatiji ,,Aleksandar Gorčakovˮ, Novosibirski državni univerzitet i Federalna agencija „Rossotrudničestvoˮ, u okviru programa za mlade „Nova generacijaˮ.

Organizatori na sebe preuzimaju troškove koji obuhvataju: povratne avionske karte, transfera na teritoriji Rusije u skladu sa programom stažiranja, troškove smještaja, izdavanja polise zdravstvenog osiguranja,  izdavanja vize, te stipendije u visini od 30.000 rubalja.

Kontakt osoba o programu stažiranja i postupku prijave je Aleksandra Milošević, koordinator programa „Nova generacijaˮ u Ruskom domu u Beogradu, a koju je moguće kontaktirati putem telefona +381 63 8061518 ili putem elektronske pošte: a.miloshevich@srb.rs.gov.ru.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14131/INTERUSSIA.jpg