Navigacija
Viber X logo

Sastankom u Zenici počeo projekat SMEQA

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Početni sastanak projekta „Jačanje kapaciteta i mehanizama za unapređenje sistema osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegoviniˮ (Strengthening Capacities and Mechanisms for Enhancement of Quality Assurance System in Higher Education in Bosnia and Herzegovina – SMEQA ) održan je 27. i 28. februara 2024. godine u Zenici.

Na dvodnevnom događaju u Zenici Univerzitet u Banjoj Luci predstavljali su prof. dr Goran Janjić i prof. dr Dragan Gligorić.

Aktivnosti ovog Erazmus+ projekta, koji traje tri godine, fokusirane su na institucionalno i nacionalno jačanje mehanizama akreditacije, harmonizaciju procesa u BiH te sistematsku implementaciju Standarda i smjernica za osiguranje kvaliteta u Evropskom prostoru visokog obrazovanja (ESG).

Inače, Koordinator projekta je Univerzitet u Zenici, a, osim Univerziteta u Banjoj Luci, na projektu učestvuje još 19 institucija iz zemlje i inostranstva. Tako su na sastanku  predstavljene aktivnosti koje će se realizovati po radnim paketima projekta,  a Univerzitet u Banjoj Luci je vođa radnog paketa koji se odnosi na monitoring projekta i osiguranje kvaliteta.

Formiran je upravni odbor konzorcijuma, a za predstavnika Univerziteta u Banjoj Luci izabrana je prof. dr Milica Balaban,  prorektor za nastavu, studentska pitanja i kvalitet, dok će u odboru za kvalitet Univerzitet u Banjoj Luci predstavljati prof. dr Goran Janjić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14075/projekat_SMEQA_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14075/projekat_SMEQA_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14075/projekat_SMEQA_3.jpg