Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 106. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), na svojoj 106. sjednici održanoj 30. maja 2024. godine, jednoglasno je usvojio Pravilnik o digitalnom repozitorijumu Univerziteta u Banjoj Luci.

Na sjednici održanoj u Rektoratu pokrenuta je i Inicijativa za izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu, te su donesene odluke o imenovanju članova Komisije za izdavačku djelatnost. Takođe, donesena je Odluka o imenovanju člana Komiteta za etička pitanja UNIBL, kao i Odluka o imenovanju člana Senata iz reda studenata. Jednoglasnu podršku članova Senata dobio je i Prijedlog Troškovnika za sljedeću akademsku godinu.

Donesena je Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, kao i odluke o izborima u nastavnička i saradnička zvanja na sljedećim članicama: Akademija umjetnosti, Ekonomski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Medicinski fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Pravni fakultet, Tehnološki fakultet, Fakultet političkih nauka, Filološki fakultet i Fakultet bezbjednosnih nauka.

U radu ove sjednice donesena je i Odluka o imenovanju Komisije za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata na Pravnom fakultetu, kao i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjeni podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, te Pravnom fakultetu. Takođe, Senat je donio Odluku o imenovanju komisije za odbranu urađene doktorske disertacije kandidata sa Filološkog fakulteta.

Senat je dao jednoglasnu podršku da Univerzitet u Banjoj Luci zaključi sporazume sa Tehnološkim univerzitetom u Bjalistoku iz Poljske, te Pekinškim univerzitetom za građevinarstvo i arhitekturu.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14372/4W7A8899.JPG