Navigacija
Viber X logo

Studenti upoznati sa Smjernicama za prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog nasilja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšteUNIGEM

U okviru realizacije Akcionog plana za rodnu ravnopravnost Univerziteta u Banjoj Luci za period 2022—2026. godine održane su radionice i promocija Smjernica za prevenciju seksualnog uznemiravanja i rodno zasnovanog nasilja.

Promociju i radionicu na Ekonomskom fakultetu 15. maja 2024. godine pred preko 30 studenata održao je član Savjetodavnog odbora za rodnu ravnopravnost prof. dr Dalibor Savić, dok su savjetnik za realizaciju Smjernica prof. dr Dalibor Kesić, prof. dr Ivana Zečević i doc. dr Bojan Vlaški isto to učinili na Elektrotehničkom fakultetu 20. maja 2024. godine.

Cilj je bio upoznati studente sa različitim oblicima seksualnog uznemiravanja i rodno zasnovanog nasilja, te ih uputiti u korake koje mogu preduzeti u slučaju da su izloženi istom.

Organizator događaja bio je Savjetodavni odbor za rodnu ravnopravnost Univerziteta u saradnji sa  koordinatorkama za prikupljanje i praćenje rodno relevantnih podataka na Ekonomskom i Elektrotehničkom fakultetu doc. dr Mateom Zlatković Radaković i Vanjom Todorović.

Više informacija o Akcionom planu i Smjernicama dostupno je na linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14337/promocija_smjernica__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14337/promocija_smjernica__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14337/promocija_smjernica__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14337/promocija_smjernica__4_.jpg