Navigacija
Viber X logo

Učešće na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Filološkog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci predstavili su svoja značajna izdanja na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu održanom od 16. do 19. maja 2024. godine.

Centralno mjesto pripalo je zborniku naučnih radova „100 godina grčkog jezika i kulture u Banjoj Luci” i zborniku studentske poezije „Exophones — A Collection of Students' Poetry in English”. Međutim, predstavljena su i sva ostala izdanja Filološkog fakulteta publikovana u 2023. i 2024. godini.

Tako je prof. dr Biljana Babić predstavila zbornik naučnih radova „100 godina grčkog jezika i kulture u Banjoj Luci”. Riječ je o zborniku nastalom na osnovu radova izlaganih na istoimenoj konferenciji 2021. godine, održanoj uz podršku Ambasade Grčke u BiH i tadašnjeg ambasadora Grčke u BiH Dimitriosa Papandreua. Sama konferencija i zbornik naučnih radova rezultat su rada Centra za helenska istraživanja pri Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a zbornik je štampan dvojezično — na srpskom i na engleskom jeziku, sa apstraktima na grčkom jeziku. Uz prof. Babić urednica zbornika je i prof. dr Slobodanka Prtija. Alumni Filološkog fakulteta Danijela Regojević, profesorka engleskog jezika i književnosti, predstavila je zbornik studentske poezije „Exophones — A Collection of Students' Poetry in English”, koji je uredila prof. dr Tatjana Bijelić.

S druge strane, bila je ovo prilika da i Fakultet političkih nauka predstavi svoja izdanja. Tako su prof. dr Vesna Šućur Janjetović i doc. dr Andrea Rakanović Radonjić promovisale  knjige „Socijalni rad sa pojedincem i porodicom – vještine pristupi i proces”, te izdanje „U susret pojedincu – teorijska mapa kritičkog socijalnog rada”. Predstavljena su i druga izdanja Fakulteta političkih nauka iz 2023. i 2024. godine.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14339/solun.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun4.jpg