Navigacija
Viber X logo

Članovi projekta SUPPORTER u Solunu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Članovi projektnog tima međunarodnog projekta SUPPORTER učestvovali su 13. i 14. maja 2024. godine, u Solunu, na treningu i sesiji razmjene iskustava o provedenim aktivnostima u pripremi akcionih planova za rodnu ravnopravnost s fokusom na akademske institucije u oblasti sporta.

Događaj je bio prilika da se razmijene ideje i steknu nova znanja u realizaciji specifičnih metodologija za kreiranje akcionih planova koji se odnose na pitanja rodne ravnopravnosti i prevenciju rodno zasnovanog nasilja i seksualnog uznemiravanja u sportskim visokoobrazovnim institucijama. Takođe, predstavljene su i do sada realizovane aktivnosti na rušenju stereotipa o rodnoj ravnopravnosti u sportu.

Inače, značajno je napomenuti da su pomenuti događaji organizovani kao dio realizacije Horizont Evropa projekta „Osiguranje sportskog obrazovanja kroz inovativne i inkluzivne planove za rodnu ravnopravnost (SUPPORTER)ˮ, u kojem je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta jedan od partnera u konzorcijumu.

Na treningu u Solunu učestvovale su prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Kristina Pantelić Babić, koordinatorka projekta prof. dr Adriana Ljubojević, predsjedavajuća Savjetodavnog odbora za rodnu ravnopravnost Univerziteta doc. dr Anđela Pepić i prof. dr Nikolina Gerdijan.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14435/a1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14435/a2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14435/a3.jpg