Navigacija
Viber X logo

Početak saradnje sa Univerzitetom u Valjadolidu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru Erazmus+ programa razmjene osoblja viši stručni saradnik za pravnu podršku međunarodnim projektima i programima razmjene mr Đorđe Kenjalo učestvovao je na 10. Međunarodnoj sedmici obuke osoblja na Univerzitetu u Valjadolidu.

Na ovom događaju održanom od 27. do 31. maja 2024. učestvovalo je 38 stručnjaka za međunarodnu saradnju iz 26 različitih država Evrope, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike.

U okviru petodnevnog programa održane su radionice na kojima je diskutovano o različitim izazovima i mogućnostima unutar Erazmus+ programa. Između ostalog, razmatrane su teme kao što su inkluzija u oblasti visokog obrazovanja, održivost i sinergija komponente Međunarodna kreditna razmjena sa drugim komponentama Erazmus+ programa. Pored toga, održan je međunarodni sajam obrazovanja u okviru kojeg su učesnici programa imali priliku da ostvare bliže kontakte sa koordinatorima i akademskim osobljem sa fakulteta u okviru Univerziteta u Valjadolidu.

Učesnici programa imali su priliku da posjete i kampus Univerziteta u Valjadolidu lociran u Segoviji, gdje je održan sastanak sa predstavnicima prorektorskog tima u cilju promovisanja internacionalizacije, novih sporazuma i projekata.

Univerzitet u Valjadolidu je visokoškolska ustanova smještena u srcu Španije u oblasti Kastilja i Leon, a ima više kampusa raspoređenih u Valjadolidu, Segoviji, Palenciji i Soriji. Sa preko 20 fakulteta koji pokrivaju široku lepezu disciplina, na ovom Univerzitetu trenutno studira oko 32.000 studenata. Saradnja između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Valjadolidu u okviru Erazmus+ programa, komponenta Međunarodna kreditna razmjena, počela je krajem 2023. godine potpisivanjem međuinstitucionalnog sporazuma.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14381/IMG-20240530-WA0009.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14381/IMG-20240527-WA0001.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14381/IMG-20240531-WA0046.jpg