Navigacija
Viber X logo

Počinje 16. STEPGRAD

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Međunarodna konferencija Savremena teorija i praksa u graditeljstvu – STEPGRAD biće otvorena 13. juna u prostorijama Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u 9.30 časova.

Ova dvodnevna konferencija u organizaciji Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta održava se po 16. put, te nastavlja tradiciju povezivanja istraživača, nastavnika i stručnjaka iz cijelog svijeta, eksperata građevinarstva, arhitekture, geodezije i srodnih oblasti.

Konferencija omogućava interakciju studenata, mladih inženjera i naučnika sa iskusnijim članovima akademske i stručne zajednice u cilju diskusije o savremenim izazovima u graditeljstvu. Objavljeni radovi pružaju uvid u aktuelno naučno i stručno znanje iz računske mehanike, inženjerskih konstrukcija, građevinskih materijala,
saobraćajnica, energetske efikasnosti, urbanizma, arhitekture, istorije arhitekture, geodezije, obrazovanja inženjera, itd.

Zahvaljujući dosljednoj primjeni strogih akademskih normi i kontinuiranom napretku u ostvarivanju kvaliteta i izvrsnosti, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske rangira STEPGRAD u najvišu kategoriju – Međunarodni naučni skup od posebnog značaja. Ove godine, od skoro 90 dostavljenih rukopisa, 75 je prihvaćeno i kategorisano. Svaki rad je bio pregledan od strane najmanje dva recenzenta, člana Naučnog odbora. Pored pomenutih radova, događaj su obogatila i četiri rada plenarnih predavača, istraživača sa prestižnih međunarodnih ustanova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14397/stepgrad2.jpg