Navigacija
Viber X logo

Studenti sociologije obavili praksu u Rektoratu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti sa Studijskog programa primijenjena sociologija sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci (FPN UNIBL) Milana Marinković i Anastasija Plavšić uspješno su okončale praksu koju su od 27. februara do 4. juna 2024. godine obavljale u Kancelariji prorektora za ljudske i materijalne resurse Rektorata.

Pod mentorstvom  mr Tatjane Marić, višeg stručnog saradnika za ljudske i materijalne resurse, studenti FPN-a su imali priliku da steknu praktična iskustva iz raznih segmenata upravljanja ljudskim resursima, poput kreiranja strategije i planiranja ljudskih resursa, regrutovanja, selekcije i obuke kandidata, motivacije zaposlenih i sl.

Takođe, studenti su upoznati sa zakonskim i podzakonskim aktima u oblasti obrazovanja i radnih odnosa, sa akcentom na proceduri raspisivanja konkursa i izbora u zvanje, kao i proceduri sklapanja ugovora sa kandidatima koji su napredovali ili dobili prvi izbor u zvanje i zasnovali radni odnos.

Osim u kancelarijama prorektora za ljudske i materijalne resurse, prorektora za naučnoistraživački rad i razvoj i prorektora za nastavu i studentska pitanja, te pravnoj službi Rektorata UNIBL, studenti su nova praktična znanja iz domena upravljanja ljudskim resursima usvajali i tokom posjete Univerzitetskom računarskom centru.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14420/sp1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14420/sp2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14420/sp3.jpg