Navigacija
Viber X logo

Učešće na događaju povodom 50 godina Evropske naučne fondacije

Opšte

Doc. dr Anđela Pepić, koja rukovodi Centrom za razvoj i podršku istraživanju Univerziteta u Banjoj Luci,  učestvovala je, 26. juna 2024. godine u Strazburu, na događaju ,,Katalizovanje istraživanja u promjenjivom okruženju: ka trajnom uticaju”, organizovanom povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada Evropske naučne fondacije.

Na poziv navedene fondacije, uzela je učešće u panelu „Inkluzivna nauka za inkluzivno društvo” tokom kojeg je predstavila značaj odgovornih istraživanja i inovacija, te posebno rodne dimenzije u istraživanjima s naglaskom na intersekcionalnost kao analitičko sredstvo za proučavanje, razumijevanje i reagovanje na načine na koje se pol i rod ukrštaju sa drugim ličnim karakteristikama/identitetima.

Poseban fokus u njenom izlaganju bio je na Horizont projektima WBC-RRI.NET i SUPPORTER, u kojima je Univerzitet u Banjoj Luci imao priliku da sarađuje sa Evropskom naučnom fondacijom. Događaj je bio prilika za razmjenu iskustava i za dalje umrežavanje sa potencijalnim partnerima iz Evrope.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14469/IMG_6033.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14469/IMG_6032.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14469/IMG_6034.jpg