Navigacija
Viber X logo

Učešće na info-danu o programu Horizont Evropa

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Doc. dr Anđela Pepić, koja rukovodi Centrom za razvoj i podršku istraživanju Univerziteta u Banjoj Luci, učestvovala je 6. juna 2024. godine na događaju „Horizont Evropa – info-danˮ.

Riječ je o događaju u organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH, a čiji je cilj bio promocija programa Horizont Evropa, to jest informisanje o pravilima za podnošenje aplikacija i mogućnostima saradnje nauke i privrede.

Info-dan, održan u Parlamentarnoj skupštini BiH, otvorio je Suvad Džafić, pomoćnik ministarke civilnih poslova BiH, koji je u uvodnom obraćanju istakao značaj programa Horizont Evropa naglašavajući važnost učešća naučne zajednice  u programima Evropske unije. S druge strane, COST koordinatorka za BiH iz Ministarstva civilnih poslova Alma Hasanović predstavila je osnovne karakteristike programa i učešće u njemu. Njena prezentacija je obuhvatila ključne informacije o ciljevima programa, dostupnim sredstvima i prioritetima.

Doc. dr Anđela Pepić je predstavila učešće Univerziteta u Banjoj Luci u Horizont Evropa programu, a zatim je prisutnim održala prezentaciju sa detaljnijim uvidom u prilike koje pruža Horizont Evropa kako za istraživače i akademske institucije tako i za njihovu saradnju s privredom na razvoju inovativnih rješenja, te dala praktične savjete za učešće u programu i proces pripreme projektne aplikacije.

Na događaju su predstavljeni i uspješni projekti realizovani u okviru Horizont Evropa programa.

Izvor fotografija: Ministarstvo civilnih poslova

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14410/Infodan1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14410/Infodan4.jpg