Navigacija
Viber X logo

Voditelj i administrator važan dio projekta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Okrugli sto posvećen promociji profesije voditelja i administratora istraživanja održan je 19. juna 2024. godine u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci.
Diskusija o značaju i ulozi voditelja i administratora istraživanja za unapređenje istraživačkog potencijala u Bosni i Hercegovini, moderirana od strane doc. dr Anđele Pepić, omogućila je prisutnima da razmijene mišljenja i predlože buduće korake za razvoj ove profesije. Zaključeno je da postoji potreba afirmisanja i promocije voditelja
i administratora istraživanja, kao ključne profesije za uspješnost istraživanja u okviru akademskih i istraživačkih institucija.
Događaju organizovanom u okviru projekta „V4 + WB Network of Research Managers and Administrators (RMAs) PLUSˮ, prisustvovali su predstavnici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske, nacionalne kontakt tačke za program Horizont Evropa, prorektor za naučno istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Aleksandar Ostojić, prorektor za naučno- istraživački rad i razvoj Univerziteta u Zenici prof. dr Fuad Hadžikadunić, te akademsko i administrativno osoblje naše visokoškolske ustanove.


Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14446/4W7A0981.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14446/4W7A0986.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14446/4W7A1006.JPG