Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 107. sjednice Senata UNIBL

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Senatu Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), na 107. sjednici 4. jula 2024. godine, razmatran je i jednoglasno usvojen Akademski kalendar za akademsku 2024/2025. godinu.

Na sjednici u Rektoratu UNIBL razmotren je i prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Prirodno-matematičkog fakulteta za izmjene i dopune Statuta Univerziteta u Banjoj Luci. Takođe, podržan je i prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku za izbor u naučno-nastavna, umjetničko-nastavna i saradnička zvanja na Univerzitetu u Banjoj Luci. Senat je informisan i o sprovedenom prvom upisnom roku za upis studenata na prvu godinu prvog ciklusa studija. Na 107. sjednici Senat je razmotrio i podržao izmjene i dopune Pravilnika o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u pisanim radovima na Univerzitetu.

Senat je donio i odluke o razrješenju sadašnjih i imenovanju članova Komiteta za etička pitanja UNIBL iz reda studenata.

Podršku Senata dobio je i Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Pravnog fakulteta o usvajanju Elaborata o osnivanju Centra za cjeloživotno obrazovanje na navedenom fakultetu. Senat je jednoglasno podržao i Odluku o listi odgovornih nastavnika i saradnika na UNIBL u nadolazećoj akademskoj godini.

Donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, kao i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Ekonomkom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Filozofskom fakultetu, Filološkom fakultetu i Šumarskom fakultetu.

Na ovoj sjednici donesene su odluke o imenovanju komisija za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata Medicinskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, kao i odluke o izvještajima komisija za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata sa Elektrotehničkog i Medicinskog fakulteta. Dalje, u radu 107. sjednice donesene su i odluke o imenovanju komisija za ocjenu urađenih dr disertacija kandidata Filološkog i Filozofskog
fakulteta, te je donesena i Odluka o usvajanju Izvještaja komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji kandidata sa Medicinskog fakulteta.

Senat je dao i jednoglasnu podršku za zaključivanje više sporazuma i memoranduma UNIBL sa visokoškolskim ustanovama iz cijelog svijeta, kao što su univerziteti iz Kine, Rusije, Bjelorusije, Italije i Floride.

Takođe, Senat je informisan o tome da je Univerzitetu u Banjoj Luci dodijeljena Erazmus povelja za visoko obrazovanje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14488/senat-1.jpg