Navigacija
Viber X logo

Informativna sesija o otvorenom pozivu Intereg Euro-MED

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Direkcija za evropske integracije organizuje 30. jula 2024. godine informativnu sesiju o Petom pozivu za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Intereg Euro-MED programa 2021–2027.

Sesija se održava u elektronskom formatu, putem aplikacije  Majkrosoft tims, u terminu od 10 do 11.45 časova, a zainteresovani za učešće mogu se registrovati putem linka.

Kako je objavljeno na internetskoj stranici Direkcije, ovim pozivom obuhvaćene su dvije teme: smanjenje i upravljanje otpadom te nestašica vode. Poziv se odnosi na programske prioritete Pametniji i zeleniji Mediteran, kao i na sve četiri programske misije:

  • inovativna ekonomija,
  • očuvanje prirodnih resursa,
  • zelena područja za život i
  • održivi turizam. 

U tu svrhu tematski strateški teritorijalni projekti mogu kombinovati izvođenje studija, ispitivanje rješenja i prenošenje rezultata.

Projektni zadaci su objavljeni na internetskoj stranici poziva, s okvirnim budžetom poziva od 35 miliona evra. Postupak prijavljivanja odvija se u dvije faze. Tako su u prvoj fazi zainteresovani korisnici dužni da dostave sažetak projekta do 26. septembra 2024. do 13 časova, a u drugoj  podnosioci prijedloga projekata koji budu pozitivno ocijenjeni podnose pune prijave od 1. januara do 28. juna 2025. godine do 13 časova.

Učesnici iz Bosne i Hercegovine u ovom programu imaju mogućnost da budu vodeći partneri u projektima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14508/Untitled-1__3_.jpg