Navigacija
Viber X logo

Projekat SMEQA: Studijska posjeta Univerzitetu u Splitu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Profesori Univerziteta u Banjoj Luci dr Dragan Gligorić i dr Dragan Janjić boravili su u radnoj posjeti Univerzitetu u Splitu, od 2. do 4. jula 2024. godine, organizovanoj u sklopu Erazmus+ projekta „Jačanje kapaciteta i mehanizama za unapređenje sistema osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini (SMEQA)ˮ.

Studijska posjeta bila je prilika da se sagledaju primjeri dobre prakse u oblasti eksterne evaluacije Univerziteta u Splitu. Tokom događaja, predstavnici Univerziteta u Mostaru predstavili su Izvještaj o analizi sistema osiguranja kvaliteta u Bosni i Hercegovini, što je početni izvještaj na projektu koji je fokusiran na institucionalno i nacionalno jačanje mehanizama akreditacije, harmonizaciju procesa u BiH te  sistematsku implementaciju Standarda i smjernica za osiguranje kvaliteta u Evropskom prostoru visokog obrazovanja (ESG).

S obzirom na to da je Univerzitet u Banjoj Luci vođa radnog paketa 6 – Monitoring projekta i osiguranje kvaliteta, prof. dr Goran Janjić predstavio je Plan kvaliteta projekta, dok su predstavnici Univerziteta Hercegovina predstavili Plan diseminacije projekta.

Tokom studijske posjete predstavljen je plan preostalih aktivnosti do kraja 2024. godine, kao što je studijska posjeta Univerzitetu u Ljubljani početkom novembra, te konferencija koja će u decembru biti organizovana u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14544/IMG_6710.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14544/IMG_6709.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14544/IMG_6708.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14544/IMG_6707.jpg