Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa delegacijom Univerziteta kineske akademije društvenih nauka

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin sastao se 10. jula 2024. godine sa delegacijom Univerziteta kineske akademije društvenih nauka (UCASS) iz Pekinga koju je predvodio rektor prof. dr Džang Džengven.

Rektor Gajanin istakao je da Univerzitet učestvuje u brojnim naučnim i obrazovnim projektima finansiranim sredstvima Evropske unije, te naveo da u narednom periodu očekuje dobru saradnju naše visokoškolske ustanove i UCASS. Na ovom sastanku održanom u Rektoratu UNIBL predloženo je da se u narednom periodu zajednički radi na organizaciji ljetnjih i zimskih škola, a na kojima bi učestvovali predstavnici obje institucije. Plan je i da nastavnici Univerziteta u Banjoj Luci uzmu učešće i u akademskoj sedmici Univerziteta kineske akademije društvenih nauka za strane univerzitete. Sagovornici su saglasni da postoji i prostor za saradnju na polju razmjene osoblja i studenata, kao i stipendiranja za studente doktorskih studija, ali i za druge oblike saradnje.

Sastanku su u ime UNIBL prisustvovali i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, dekani Filozofskog i Ekonomskog fakulteta prof. dr Srđan Dušanić i prof. dr Milenko Krajišnik, direktorka Konfucijevog instituta doc. dr Ljiljana Stević, te doc. dr Nina Sajić sa Fakulteta političkih nauka. U kineskoj delegaciji su bili i dekani Fakulteta za novinarstvo i komunikologiju i Ekonomskog fakulteta prof. dr Ći Jalin i prof. dr Džang Tao, kao i zamjenik direktora Kancelarije za međunarodnu saradnju i razmjenu Zeng Maofu.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14507/kina03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14507/kina01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14507/kina02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14507/kina04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14507/kina05.jpg