Navigacija
Viber X logo

Erazmus+ razmjena studenata – Univerzitet u Kaselu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

U okviru Erazmus+ programa raspisan je poziv za prijavu za razmjenu studenata između Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) i Univerziteta u Kaselu.

Dostupne su dvije stipendije za studente Poljoprivrednog fakulteta, prvog, drugog ili trećeg ciklusa studija u ljetnjem semestru akademske 2025/2026. godine.

Inače, semestar traje od 1. aprila do 30. septembra, a predavanja su predviđena od 22. aprila do 25. jula 2025. godine. Kod studijskih boravaka koji traju od četiri do šest mjeseci, predviđeno je da se tokom jula i avgusta održi i ispit i to u trajanju od dvije do tri nedjelje.  Svakako, uz prethodan dogovor, mogući su i kraći termini boravka u trajanju od pet do 30 dana.

Kada je riječ o studentima koji planiraju slušati nastavu, oni su u obavezi da provedu čitav semestar na razmjeni, dok studenti koji rade završne radove drugog ili trećeg ciklusa studija na razmjeni borave u dogovoru sa mentorima sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Kaselu.

Studentima je dostupna stipendija u iznosu od 800 evra mjesečno plus troškovi prevoza 275 evra.

Potrebna dokumentacija za prijavu studenata je:

  1. Popunjena prijava – Obrazac 2;
  2. Biografija – CV;
  3. Potvrda o prosječnoj ocjeni sa prvog ciklusa studija;
  4. Dokaz o poznavanju engleskog jezika.

Prijave sa pratećom dokumentacijom potrebno je dostaviti na erasmus@agro.unibl.org ili predati lično na protokol Poljoprivrednog fakulteta (u tom slučaju na naznačenu adresu elektronske pošte poslati isti dan kratku poruku da je prijava predata u pisanoj formi).

Poziv je otvoren do 30. septembra 2024. godine.

Više detalja o instituciji domaćinu nalazi se na linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14598/image_123650291_1_.JPG