Navigacija
Viber X logo

Predavanje profesora Gintera Rajdla

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Ginter Rajdal sa  Instituta za logiku i izračunavanje, Tehničkog univerziteta u Beču, održaće predavanje na temu ,,Učenje vođenja heurističke pretrage u kombinatornoj optimizaciji’’ 6. septembra 2024. godine u 10 časova, u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (PMF UNIBL).

Profesor je autor i koautor preko 200 naučnih radova i 13 knjiga, a bio je mentor na preko 20 doktorskih disertacija. Njegov naučni interes pokriva matematičko programiranje (operaciona istraživanja), metaheuristike, mašinsko učenje i vještačku inteligenciju generalno. Njegovi radovi su do sada citirani više od 10.000 puta, te su najnagrađivaniji na više međunarodnih konferencija. On je urednik časopisa „INFORMS Journal on Computingˮ i „ACM Transactions on Evolutionary Learning and Optimizationˮ, te član uredništva nekoliko časopisa kao što su „Algorithmsˮ, „Engineering Applications of Artificial Intelligenceˮ i „Metaheuristicsˮ.

Posjeta i predavanje prof. Rajdla realizuju se na osnovu bilateralnog projekta kojim koordinišu upravo ovaj profesor i doc. dr Marko Đukanović sa PMF UNIBL. Projekat je finansiran od strane Ministarstva civilnih poslova i austrijske Agencije za obrazovanje istraživanje.

Izvor fotografije: Tehnički univerzitet Beč

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14641/image0_2_.jpeg