Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 110. sjednice Senata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci, na svojoj 110. sjednici 24. oktobra 2024. godine, razmotrio je i podržao Prijedlog Pravila o izmjeni pravila studiranja na trećem ciklusu studija.

Tokom sjednice održane u Rektoratu Senat je donio i odluke o dodjeli nagrada i priznanja Univerziteta – plakete, povelje, počasni dr nauka, kao i za najbolje diplomce fakulteta /Akademije umjetnosti dobitnike Zlatne značke sa likom Nikole Tesle.

Takođe, razmatran je i podržan Prijedlog plana upisa u prvu godinu na svim ciklusima studija u akademskoj 2024/2025. godini, kao i Izvještaj o radu podorganizacionih jedinica Univerziteta, a donesena je Odluka o ukupnom broju profesora emeritusa koji će biti birani za svaku naučnu oblast u tekućoj akademskoj godini. Senat je podržao i inicijativu Udruženja omladine sa invaliditetom ,,Infopartˮ za oslobađanje plaćanja školarine studenata sa invaliditetom.

Senat je donio i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, te odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Arhitektonsko–građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Rudarskom fakultetu, Filološkom fakultetu, te Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Donesene su i odluke o imenovanjima komisija za ocjene podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na: Ekonomskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu. Takođe, Senat je donio i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjeni podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija
kandidata na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih nauka, a donesena je i Odluka o imenovanju Komisije za ocjenu urađene doktorske disertacije kandidata na Pravnom fakultetu.

Senat je donio Odluke o usvajanju izvještaja komisija o urađenim doktorskim disertacijama i imenovanju komisija za javnu odbranu kandidata na Medicinskom fakultetu, te Odluku o imenovanju Komisije za odbranu urađene
doktorske disertacije kandidata sa Filološkog fakulteta.

Senat je dao punu podršku i za potpisivanje više ugovora i sporazuma. Tako je Senat saglasan da Univerzitet zaključi sporazume sa Federacijom mladih Srba Evrope, Ruskim institutom pozorišne umjetnosti – GITIS, Pekinškim univerzitetom za građevinarstvo i arhitekturu iz Kine, te Institutom za nuklearne nauke ,,Vinčaˮ iz Srbije, kao i Ugovor o stručnoj saradnji sa Digitalno-inovacionim habom „ONEXˮ.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14818/4W7A3103.JPG