Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci održane 01.07.2015.

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Prošireni kolegijum Univerziteta u Banjoj Luci na sjednici održanoj 01.07.2015. godine razmatrao je Nacrt pravilnika o mjerama za povećanje vidljivosti i prisutnosti Univerziteta u Banjoj Luci i njegovih članica na Internetu. S tim u vezi, donesen je zaključak da se tekst pravilnika, dopunjen prijedlozima članova Proširenog kolegijuma, uputi Senatu na razmatranje, a prorektori za naučno–istraživački rad i nastavu i studentska pitanja dobili su zaduženje da osiguraju tehničku provedbu ovog pravilnika nakon njegovog usvajanja.

Članovi proširenog kolegijuma razmatrali su na istoj sjednici i Prijedlog akademskog kalendara za akademsku 2015/2016. godinu. Nakon diskusije, radna grupa u sastavu: prof. dr Simo Jokanović, prof. dr Luka Kecman i doc. dr Saša Petković, dobila je zaduženje da, na osnovu iznesenih prijedlog i sugestija, sačini novu verziju akademskog kalendara koja bi bila razmatrana na narednoj sjednici Proširenog kolegijuma zakazanoj za 08. 07. 2015. godine.

Na sjednici je razmatran i Prijedlog nastavno-naučnih vijeća Elektrotehničkog, Tehnološkog i Mašinskog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja i izvođenja studijskog programa trećeg ciklusa pod nazivom Bionženjering i medicinska informatika, te je nakon diskusije donesen zaključak da se pomenuti prijedlog upiti NNV Medicinskog fakulteta na razmatranje i usvajanje. Prije njegovog upućivanja Senatu, Prošireni kolegijum će rijedlog elaborata uputiti NNV Prirodno-matematičkog, Poljoprivrednog i Šumarskog fakulteta kako bi dali mišljenje o predviđenom nastavnom planu i programu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4412/uni-2.jpg