Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 31. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na svojoj 31. sjednice održanoj 28. 08. 2015. godine razmatrao je i usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Univerziteta za period od 01.01.-30.06.2015. godine, dok je nadležna služba Univerziteta dobila zaduženje da na osnovu napomena, prijedlog i mišljenja iznesenih tokom diskusije pripremi za narednu sjednicu prijedlog mjera i aktivnosti u cilju poboljšanja finansijskog stanja i racionalnog i odgovornog raspolaganja sredstvima Univerziteta u Banjoj Luci.

Istovremeno, rektor i finansijski direktor su dobili zaduženje da iznađu rješenje za isplatu naknada za rad preko norme nastavnicima i saradnicima, kao i naknada za dopunski rad nastavnicima i saradnicima angažovanim sa drugih visokoškolskih ustanova.

U cilju upoznavanja rukovododilaca organizacionih jedinica sa navedenim zaključcima Upravnog odbora, predloženo je rektoru da sazove sjednicu Proširenog kolegijuma.

Na istoj sjednici Upravni odbor je razmatrao Nacrt pravilnika o javnim nabavkama na Univerzitetu u Banjoj Luci, te je donesen zaključak da se za sljedeću sjednicu pripremi prijedlog pomenutog pravilnika koji bi, prije nego se nađe na dnevnom redu Upravnog odbora, trebao biti razmatran od strane Proširenog kolegijuma.

U nastavku sjednice usvojen je Izvještaj o provođenju postupaka javnih nabavki na Univerzitetu u Banjoj Luci za period januar – jul 2015. godine, kao i Plan javnih nabavki Univerziteta u Banjoj Luci za 2015. godinu-Prečišćeni tekst.

Upravni odbor je na svojoj 31. sjednici usvojio više odluke o zaključivanju memoranduma o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci sa partnerima iz Srbije i Republike Srpske, i to sa:
-Medicinskim fakultetom Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu;
- Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu;
- Zdravstveno-turističkim centrom Banja Vrućica a.d. Teslić; i
- Zavodom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.

Nakon diskusije na temu osnivanja Centra za psihološko savjetovalište Univerziteta u Banjoj Luci, usvojen je zaključak da se po ovom pitanju Upravni odbor izjašnjava nakon što bude pripremljen i pravilnik o radu pomenutog centra.

Upravni odbor je u nastavku sjednice razmatrao i odbio Zahtjev prof. dr Filipa Turčinovića po punomoćniku advokatu Jevti Jankoviću za izuzeće predsjednika i člana Disciplinske komisije Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4508/uni-2.jpg