Navigacija
Viber

UNESCO  Great Wall of China program stipendiranja za 2016/2017. godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

S ciljem promocije međunarodne razmjene u poljima obrazovanja, kulture, komunikacija, nauke i tehnologije, i unapređenja prijateljstva među ljudima, u saradnji UNESCO i Vlade Narodne Republike Kine je otvoren poziv za program stipendiranja za napredne studije u akademskoj 2016-2017. godini.

Stipendije u trajanju od jedne godine se nude na određenom broju kineskih univerziteta. Informacije o ponuđenim oblastima studiranja se mogu naći na veb stranici China Scholarship Council (CSC) : http://www.csc.edu.cn/laihu/universityen.aspx.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće kriterije: da su državljani Bosne i Hercegovine;da su mlađi od 45 godina; imaju najmanje završene osnovne studije; da odlično znaju engleski jezika  i da su dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Aplikacije se dostavljaju isključivo putem Državne komisije BiH za UNESCO, na engleskom jeziku.

Aplikacioni obrazac je potrebno popuniti putem onlajn aplikacije na veb- stranici:
http://www.csc.edu.cn/laihua/noticeen.html  (pri registraciji koristiti Agency number 00001)

Takođe je potrebno popuniti i obrazac koji se može preuzeti ovdje.

Oba popunjena aplikaciona obrasca je potrebno odštampati u dva primjerka i uz njih dostaviti sljedeću dokumentaciju: šest fotografija; ovjerene fotokopije diploma i seritfikata i ovjerene i prevedene na engleski jezik transkripte svih ocjena - dvije kopije; dva pisma preporuke na engleskom jeziku od profesora ili vanrednih profesora koji su upoznati sa akademskim radom kandidata – dvije kopije; prijedlog studija ili istraživanja koje će kandidat raditi u toku svojih postdiplomskih studija u Kini, minimum 400 riječi na engleskom jeziku – dvije kopije; certifikat o poznavanju engleskog jezika, potpisan i/ili ovjeren pečatom – dvije kopije; popunjen formular za sistematski pregled za strance – dvije kopije.

Pri popunjavanju aplikacije kandidati treba da navedu 3 moguće obrazovne ustanove u Kini u kojima bi željeli studirati, te da navedu jednu oblast studiranja.

Detaljne informacije o UNESCO/Great Wall of China stipendijama se mogu naći na sljedećem linku: 
http://www.unesco.org/new/fileadmin/MULTIMEDIA/HQ/NATCOM/pdf/Announcement_01.pdf.

Rok za dostavu aplikacija Državnoj komisiji BiH za saradnju sa UNESKOM  je 2. maj 2016. godine na adresu:

Ministarstvo civilnih poslova BiH, Državna komisija BiH za UNESCO, Trg BiH 1, 71 000 Sarajevo, sa naznakom: Prijava za UNESCO – Great Wall of China stipendije za 2016. godinu.

Nepotpune i neuredne prijave koje nisu u skladu sa kriterijima postavljenim u smjernicama kao i prijeve koje pristignu nakon naznačenog roka , neće biti uzete u razmatranje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5320/UNESCO.jpg