Navigacija
Viber X logo

Razmjena u programu ERAZMUS + sa međunarodnim psihoanalitičkim Univerzitetom iz Berlina

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Od 5-10.09.2016. godine u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci borave g-đa Ana Henker (Anna Henker), stručni saradnik u Službi za međunarodnu saradnju i g. Marius Digel (Marius Digel), stručni saradnik u Studentskoj službi Međunarodnog psihoanalitičkog Univerziteta iz Berlina (Njemačka). Gosti iz Njemačke se nalaze u kraćem boravku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, u okviru programa međunarodne razmjene Erasmus+, na osnovu Ugovora koji je potpisan između dva univerziteta 2015. godine.

Ovaj ugovor omogućava akademskom i administrativnom osoblju, kao i studentima, da koriste pogodnosti sticanja iskustva i znanja na partnerskom stranom univerzitetu.

Do sada su ove mogućnosti koje pruža ugovor iz 2015. godine koristili tri člana osoblja i troje studenata Studijskog programa psihologija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. 
Goste iz Berlina je, u ime rektora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milana Mataruge, dana 05.9.2016. godine, primila prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju.

Tokom boravka na Univerzitetu u Banjoj Luci, gosti iz Njemačke će se sastati i sa dekanom Filozofskog fakulteta prof. dr Branom Mikanovićem, sa kolegama na Studijskom programu psihologije, prije svih sa doc.dr Slavicom Tutnjević, koordinatorom za međunarodnu saradnju i doc. dr Sinišom Lakićem, akademskim koordinatorom za međunarodnu razmjenu osoblja i studenata, kao i ostalim kolegama sa Filozofskog fakulteta. Tokom boravka kolega iz Berlina, na Filozofskom fakultetu će biti oganizovana i prezentacija o mogućnostima razmjene koje pruža aktuelni program Erazmus +.

Univerzitet u Banjoj Luci je tokom prve godine učešća u programu razmjene Erazmus + sklopio do sada 11 međuinstitucionalnih sporazuma o razmjeni osoblja i studenata (KA1) sa isto toliko univerziteta iz Njemačke, Italije, Francuske, Španije, Bugarske, Slovenije, Poljske i Austrije, a novi ugovori sa visokoškolskim ustanovama iz Poljske, Bugarske, Rumunije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Italije, Belgije, Holandije i drugih članica Evropske unije su u pripremi.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5628/BERLIN-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5628/BERLIN-2.jpg