Navigacija
Viber X logo

Dr Aleksandar Curek održao predavanje o istraživačkoj strukturi na FOM Univerzitetu 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dr Aleksandar Curek (Alexander Zureck) sa Univerziteta primijenjenih nauka za ekonomiju i menadžment iz Esena, Njemačka (Fachhochschule für Oekonomie & Management-FOM) održao je u Rektoratu Univerziteta 22. marta 2017. godine predavanje na temu: Istraživačka struktura na FOM Univerzitetu. 

Podsjećajući da je FOM jedna od vodećih visokoškolskih institucija u Njemačkoj u domenu ekonomije koja pridaje veliku pažnju istraživanju, dr Curek je pojasnio  da se istraživačka djelatnost odvija kroz rad  instituta  i centara kompetencije, u čemu im značajnu podršku pruža stručan administrativni sektor, te je detaljno izložio ulogu i aktivnosti svakog od njih.

Takođe, dr Curek je prisutne upoznao sa načinom obezbjeđivanja sredstava za projekte na FOM Univerzitetu, te naglasio da u tom smislu Univerzitet nema pomoć države, ali da u Njemačkoj postoji preko 300 institucija i subjekata koji finansiraju istraživanja  i kod kojih mogu da apliciraju za istraživačke projekte.

U svom izlaganju dr Curek je na  konkretnom primjeru, a riječ je o projektu iz programa Erazmus +, detaljno pojasnio kako teče proces apliciranja i realizacije  projekta. 

Dr Aleksandar Curek radi u Institutu za strateško finansiranje FOM Univerziteta  kao istraživač, gdje je nedavno specijalizirao iz oblasti odnosa sa investitorima. Prethodno je na FOM Univerzitetu završio profesionalne studije iz oblasti organizacijskog menadžmenta, te je radio kao konsultant u kompanijama iz domena istraživanja tržišta i finansija.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6342/IMG_6219.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6342/IMG_6223.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6342/IMG_6224.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6342/IMG_6214.JPG