Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci održane 21.4.2017. 

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Prošireni kolegijum Univerziteta u Banjoj Luci na sjednici održanoj 21.04.2017. godine, razmatrao je Prijedlog strategije razvoja Univerziteta za period 2017-2025. godine, te je nakon diskusije, donesen zaključak da se Prijedlog uputi svim organizacionim jedinicama na razmatranje, uz obavezu da najkasnije do kraja maja, dostave konkretne prijedloge eventualnih korekcija u tekstu. 

Na istoj sjednici predstavljena je „Knjiga grafičkih standarda Univerziteta u Banjoj Luci“ koju je radio kreativni tim Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci na čelu sa prof. Goranom Jankovićem. Zaključkom Proširenog kolegijuma, organizacionim jedinicama  je ostavljen rok  do naredne sjednice da dostave prijedloge korekcija.

Isti rok dat je fakultetima/Akademiji/Institutu i za eventualne korekcije Prijedloga pravilnika o Fondu za podsticaj i promociju naučnoistraživačkog rada na Univerzitetu u Banjoj Luci i Prijedloga uputstava o načinu i realizaciji projekata na Univerzitetu u Banjoj Luci. 

Nakon razmatranja Zahtjeva Ministarstva prosvjete i kulture, kao članovi radne grupe ispred Univerziteta u Banjoj Luci za izradu Nacrta zakona o visokom obrazovanju, predloženi su prorektor za naučnoistraživački rada prof. dr Radoslav Gajanin i generalni sekretar Univerziteta Đorđe Markez. 

Pod tačkom tekuća pitanja, rektor prof. dr Milan Mataruga je upoznao prisutne da je promocija doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci zakazana za 7. jun, kao i da će 2. juna na Univerzitetu biti organizovana međunarodna konferencija pod nazivom ,,Univerzitet u Banjoj Luci 2025. godine-iskustva i preporuke zemalja regiona'' uz učešće predstavnika vodećih naučnih i obrazovnih institucija u regionu. Takođe, upoznao je  dekane sa programom Dana otvorenih vrata koji se za maturante iz Republike Srpske organizuje 25. aprila.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6490/uni-2.jpg