Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci održane 19.9.2017. godine

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Prošireni kolegijum Univerziteta u Banjoj Luci na sjednici održanoj  19.9.2017. godine analizirao je upis studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2017/2018. godini, u prvom i drugom upisnom roku. 

Nakon razmatranja Prijedloga pravilnika o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa, predložene su korekcije, te će iste biti upućene Senatu na usaglašavanje. 

Prošireni kolegijum je razmatrao i Prijedlog pravilnika o postupku zaključivanja ugovora, sporazuma i memoranduma, te je u vezi sa tim predloženo da Senat i Upravni odbor prenesu dio nadležnosti na nastavno-naučna vijeća i dekane fakulteta kako bi neke od njih mogli zaključivati bez prethodne saglasnosti pomenutih univerzitetskih organa.  

Na sjednici je razmatran i Prijedlog o postupku provjere originalnosti završnih radova studenata na II i III ciklusu studija Univerziteta u Banjoj Luci, te je fakultetima  ostavljena mogućnost da u narednih deset dana dostave eventualne prijedloge izmjena. 

Razmatrano je i Uputstvo za sprovođenje procedura javnog konkursa izbora u nastavnička i saradnika zvanja na Univerzitetu u Banjoj Luci  i predložene određene korekcije.

Na sjednici je prihvaćen Prijedlog pravilnika o izgledu, sadržini i upotrebi znaka, Institutskih obilježja, zastave i pečata Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci, te je isti upućen Upravnom odboru na razmatranje. 

Rektor Milan Mataruga upoznao je članove Proširenog kolegijuma da će 2. 10. na Pravnom fakultetu biti organizovan prvi akademski čas za studente prve godine svih fakulteta UNIBL, tokom kojeg će prigodno predavanje održati predsjednik SANU akademik Vladimir Kostić, te pozvao dekane da zajedno sa studentima, svojim prisustvom, uveličaju ovaj svečani događaj. 

Takođe, članovi Proširenog kolegijuma su upoznati o aktivnostima na definisanju principa rasporeda predmeta po katedrama i naučnim poljima i oblastima obrazovanja; provođenju akcinog plana u vezi sa Poveljom istraživača i Kodeksa zapošljavanja istraživača na Univerzitetu u Banjoj Luci; mjerama za povećanje vidljivosti i prisutnosti Univerziteta u Banjoj Luci i njegovih organizacionih jedinica na vebometriks listi; te  provođenju obuke za unos i upravljanje elektronskim repozitorijumom.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6919/unibl_logo_novi.png