Navigacija
Viber X logo

Prof. dr Radoslav Gajanin rektor Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, izabran je za rektora Univerziteta u Banjoj Luci na 22. posebnoj sjednici Senata održanoj 20. marta 2018. godine.

Gajanin je na poziciju rektora izabran jednoglasnom podrškom članova Senata.

Rektor je izrazio zadovoljstvo ukazanim povjerenjem svih članova Senata, koji su glasali za njegov izbor na ovu poziciju.

''Podrška članova akademske zajednice je i velika odgovornost, jer smo u obavezi da ispunimo obećane aktivnosti koje smo predvidjeli u planu rada Univerziteta u naredne četiri godine'', rekao je rektor Gajanin i naglasio da će se posebno raditi na poboljšanju studentskog standarda.

''Radićemo na poboljšanju studijskih programa, kao i informacionog sistema Univerziteta, ali ćemo i insistirati na poštovanju akademskog stila ponašanja na UNIBL'', rekao je Gajanin.

On je dodao da će Univerzitet dati sve od sebe da unaprijedi nastavni proces, međunarodnu saradnju kao i saradnju sa privredom i preduzećima u Banjoj Luci i regionu.

''Insistiraćemo da se kroz izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju redefiniše odnos univerziteta i organizacionih jedinica'', rekao je  rektor.

Naveo je i da će se raditi na povećanju međunarodne vidljivosti UNIBL.

Prema njegovim riječima, insistiraće se i na povećanju međunarodne vidljivosti banjalučkog univerziteta, kao i prisutnosti publikacija u međunarodnim časopisima.

''Jedan od naših zahtjeva biće i to da se povećaju uslovi, odnosno kriteriji za izbor u akademska zvanja'', rekao je Gajanin.

Prof. dr Radoslav Gajanin izabran je 10. novembra 2017. godine na funkciju vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Banjoj Luci.

Prije toga je obavljao dužnost prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7485/rektor.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7485/IMG_0085.JPG