Navigacija
Viber X logo

Dani frankofonije od 18. do 29. marta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dani frankofonije biće održani od 18. do 29. marta 2019. godine u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske i Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Francuski institut u Bosni i Hercegovini u saradnji sa JU Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske i Filološkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci organizuje niz dešavanja povodom proslave Međunarodnog dana frankofonije.

I ove godine program proslave Dana frankofonije je raznovrstan  u više dana. Tako su planirane projekcije filmova, priredbe, izložbe, predavanje, gastronomski susret  manifestacija pod nazivom ''Ukus Francuske'' kao i već tradicionalno takmičenje u francuskom diktatu. Za sva dešavanja ulaz je slobodan. Program se nalazi ovdje.

Zemlje članice Međunarodne organizacije frankofonije su 1988. godine izabrale 20. mart kao Međunardoni dan frankofonije i od tada 250 miliona frankofona širom svijeta u preko 80 zemalja sa pet kontinenata slavi svoj zajednički jezik. Bosna i Hercegovina se priključila ovoj velikoj zajednici 2005. godine.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8614/%D0%B4%D1%84.jpg