Navigacija
Viber X logo

Potpisan ugovor o saradnji sa MUP-om RS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ugovor o saradnji između Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, potpisan je 26. jula 2019. godine u Banjoj Luci. 

Ugovorom koji su potpisali dekan doc. dr Predrag Ćeranić i resorni ministar Dragan Lukač, utvrđuju se uslovi saradnje koji se odnose na studentsku praksu, stručno osposobljavanje i stručni  ispit  lica koja su diplomirala na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Fakultet se obavezuje da će obezbijediti dovoljan fond časova iz stručne grupe predmeta, nastavu o policijskom naoružanju sa nastavom gađanja i realizaciju stručne prakse putem nadležnih organizacionih jedinica Ministarstva, nakon čega će studenti biti osposobljeni za obavljanje poslova i zadataka policijskog službenika. S druge strane, Ministarstvo se obavezuje da će, u skladu sa pozitivnopravnim propisima, zaključiti ugovor o stručnom osposobljavanju sa licama koja su diplomirala na Fakultetu bezbjednosnih nauka.

Po završenom stručnom osposobljavanju diplomci pristupaju polaganju stručnog ispita i stiču uslove da, u skladu sa potrebama Ministarstva i na način propisan Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, zasnuju radni odnos policijskog službenika.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9188/sastanak_lukac_ceranic.jpg