Navigacija
Viber X logo

AGGF proslavio 23 godine rada

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečanom akademijom i promocijom diplomiranih studenata prvog i drugog ciklusa studija, 13. decembra 2019. godine Arhitektonsko–građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci obilježio je 23 godine uspješnog rada i razvoja.

Tako je na ovoj svečanosti uručeno 13 diploma masterima građevinarstva, arhitekture i geodezije, kao i 87 diploma prvog ciklusa studija studentima koji su uspješno završili studije na ovom fakultetu. 

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin je rekao da je Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet jedna od najmlađih članica Univerziteta, ali istovremeno i jedna od najaktivnijih kada je u pitanju međunarodna saradnja i naučnoistraživački rad. 

„AGGF daje poseban doprinos internacionalizaciji Univerziteta kroz realizaciju CEPUS mreže i ERAZMUS+ programa iz ključne akcije izgradnja kapaciteta i trenutno je jedina članica Univerziteta na kojoj su svi studijski programi uspješno realizovali ili realizuju ERAZMUS+ projekat“, istakao je rektor Gajanin. 

Rektor je naveo i to da rukovodstvo Univerziteta i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta ulažu veliki napor kako bi se završila zgrada koja je primarno bila namijenjena AGGF-u. 

„Lično sam uvjeren da će naši napori uroditi plodom. Podršku u okončanju projekta završetka zgrade AGGF-a imamo od svih institucija Republike Srpske’’, kazao je rektor Univerziteta u Banjoj Luci.

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta prof. dr Brankica Milojević je naglasila  da je fakultet imao uspješnu godinu u kojoj je razvijao kvalitet nastavnog procesa. Ona je navela da je na ovom fakultetu u tekućoj akademskoj godini upisano više studenata na svim ciklusima studija.

„Nastavu nastojimo da realizujemo u saradnji sa lokalnim zajednicama i privredom kako bi bio prepoznat njihov interes i poboljšan kvalitet nastavnog procesa“, istakla je Milojevićeva.

Ona je rekla da fakultet godišnjicu rada obilježava održavanjem radionica, gostujućih predavanja i studentskih izložbi.

Svečanosti su prisustvovali i prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović, prorektor za materijalne i ljudske resurse prof. dr Dalibor Kesić, kao i drugi gosti.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9596/IMG_1966.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9596/IMG_1971.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9596/IMG_1985.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9596/IMG_1989.JPG