Navigacija
Viber X logo

ERAZMUS+ stipendija za razmjenu akademskog osoblja sa Univerzitetom u Veneciji 

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

U okviru ERAZMUS+ programa – kreditna razmjena – raspisan je konkurs za razmjenu akademskog osoblja u svrhu predavanja (teaching mobility) Univerziteta u Veneciji, Italija (Università Iuav di Venezia).

Dostupne su dvije (2) stipendije za nastavno osoblje Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Studijski program Arhitektura. Trajanje razmjene je pet (5) radnih dana + dva (2) dana predviđena za putovanje.

Razmjena se mora obaviti do 31. jula 2020. godine.

IZNOS STIPENDIJE:
-    troškovi smještaja i života 160,00 evra po danu boravka,
-    putni troškovi 180,00 evra.

APLIKANTI:
Na konkurs se može prijaviti akademsko osoblje studijskog programa Arhitektura Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

DOKUMENTI:
Za konkurs je potrebno dostaviti:
1.    Biografija kandidata  (preporučuje se korišćenje modela Europass);
2.    Motivaciono pismo; 
3.    Prijedlog Ugovora o razmjeni sa detaljnim planom rada. 

Sve dokumente treba dostaviti u .pdf formatu. 
Važno je da dostavljeni dokumenti (biografija) sadrže podatke koji se vrednuju za izbor kandidata za razmjenu akademskog osoblja u svrhu izvođenja nastave i/ili istraživanja (prema Pravilniku o radu Komisije i kriterijumima za sprovođenje postupka izbora kandidata za razmjenu odlazećih studenata i osoblja u okviru programa E+ KA107):
-    Poznavanje jezika koji su u upotrebi na instituciji prijema, pri čemu se posebno boduju oba jezika predviđena međuinstitucionalnim ugovorom (B1 – 0.5 bodova; B2 – 1 bod; C1 – 1.5 bodova; C2 – 2 boda);
-    Ocjena studentske ankete iz prethodne godine (od 1 do 5 bodova);
-    Radni staž na Univerzitetu u Banjoj Luci (0,2 bodova po navršenoj godini radnog staža);
-    Biografija kandidata (volontersko iskustvo – 1 bod, dodatni rad sa studentima – 1 bod);
-    Aktivnosti u domenu međunarodne saradnje (sa zemljama bivše SFRJ – 0.5 bodova, sa drugim zemljama – 1 bod).
(2) Prilikom izbora kandidata za razmjenu akademskog osoblja u svrhu izvođenja nastave i/ili istraživanja, u skladu sa pravilima Erazmus+ programa, prednost ima osoblje koje nije učestvovalo u programu razmjene Erazmus+ u trenutnoj i prethodnoj akademskoj godini.
(3) Ukoliko primjenom navedenih kriterijuma nije moguće izvršiti izbor kandidata, kao dodatni kriterijum se primjenjuje:
- osoblje koje ranije nije učestvovalo u razmjeni na instituciji prijema (1 bod).

PRIJAVA:
Svu traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti koordinatoru za akademsku razmjenu Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta na adresu elektronske pošte: dubravko.aleksic@aggf.unibl.org.
Rok za dostavljanje dokumentacije je 25. februar 2020. godine u 12 časova.

POSTUPAK ODABIRA:
Po završetku konkursa, komisija za odabir kandidata sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci izvršiće provjeru podobnosti pristiglih prijava i odabir kandidata u roku od deset (10) radnih dana.

Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima izbora putem internet stranice Arhitetkonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9764/erasmus.jpg