Navigacija
Viber X logo

Studenti Filozofskog fakulteta uz štićenike i u doba pandemije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Usljed pandemije izazvane pojavom novog virusa korona, grupa volontera koju čine studenti psihologije sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prešla je na elektronski način komunikacije i rada sa štićenicima JU Dom za djecu i mlade bez roditeljskog staranja ,,Rada Vranješević“.

Naime, pošto je fizički kontakt štićenika i volontera obustavljen do daljnjeg, zahvaljujući donatorima, a uz pomoć telefonskih poziva, Vajber poruka i poziva, video snimaka, crteža, pisama, a sada i Skajp sastanaka, kontakt sa djecom je uveliko nastavljen.

Treba naglasiti i to da se ova aktivnost realizuje, uz posvećenost vaspitačica jasličke, predškolske i najmlađe školske grupe, a posebno vaspitačica Ljubice Talijan i Željke Kukavica i naravno studenta Filozofskog fakulteta.

Podsjetimo, studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci su u decembru 2018. godine kroz projekat Program podsticanja razvojnih kapaciteta, počeli  da posjećuje najmlađu grupu djece u Domu ,,Rada Vranješević“. Na početku, ideja je bila da svako dijete mlađe od osam godina ima nekog svog, nekog kome će se radovati kada mu dođe u posjetu, nekog ko će imati vremena da s njim kroz igru uči, čita, smije se i priča, bar jednom sedmično. Kako je prolazilo vrijeme, posjete su učestale na dva, nekad i tri puta sedmično, a studenti su počeli da im se raduju koliko i djeca, uživajući i radujući se svakom novom dječijem uspjehu kojem su i oni malo doprinijeli.

Arhivska fotografija

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10009/volonteri-ff-unibl.jpg