Navigacija
Viber X logo

Informacija sa elektronske sjednice Proširenog kolegijuma

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Na elektronskoj sjednici Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) 23. juna 2020. godine  razmatran je prijedlog akademskog kalendara za sljedeću akademsku godinu.

Kolegijum je razmotrio i prijedlog Troškovnika Univerziteta u Banjoj Luci u akademskoj 2020/2021. godini. 

Članovi Proširenog kolegijuma razmatrali su i Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Filološkog fakulteta UNIBL o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja studijskog programa Sinologija. Riječ je o studijskom programu koji bi se izvodio na prvom ciklusu studija na Filološkom fakultetu.  Tokom ove sjednice razmotrene su i Smjernice za prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja, a imenovan je savjetnik i pomoćnik savjetnika sa prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja na UNIBL. 

Razmatran je i Zaključak NNV Filološkog fakulteta o upućivanju inicijative da se svi strani jezici koji se izučavaju na tom fakultetu ponude kao izborni predmeti na svim organizacionim jedinicama Univerziteta gdje se izučavaju strani jezici.

Tokom sjednice, iznesene su i informacije o aktivnostima promocije Univerziteta i organizacionih jedinica vezano za upis nove generacije studenata. Dekani su informisani o novom Pravilniku o sufinansiranju naučno-istraživačkih projekata, a bilo je riječi i o aktivnostima na izradi liste odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2020/21. godinu pomoću modula LONS informacionog sistema.

Tokom elektronske sjednice Proširenog kolegijuma, prezentovana je i informacija koja se odnosi na eksproprijaciju zemljišta Univerziteta, a donesen je i zaključak koji se odnosi na korišćenje godišnjih odmora tokom juna i jula ove godine. 

U okviru tekućih pitanja, članovima Proširenog kolegijuma je prezentovana i informacija o nedavno potpisanom sporazumu o razumijevanju između javnih univerziteta u Republici Srpskoj i ,,Elektroprivrede Republike Srpske’’, te o sastanku sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem na kojem je dogovoreno osnivanje studijskog programa Mediteranska poljoprivreda koji će se izvoditi na jednom od poljoprivrednih fakulteta na javnim univerzitetima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10121/unibl_logo_novi.png