Navigacija
Viber X logo

Anastasija Marić učestvovala na studentskoj konferenciji 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Student studijskog programa srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci Anastasija Marić učestvovala je kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH, na onlajn studentskoj konferenciji „Osnovne karakteristike srpske kulture”, održanoj od 6. do 10. novembra 2020. godine.

Konferencija je održana u okviru Druge naučno-praktične škole srbistike, a u organizaciji Filološkog fakulteta Moskovskog državnog univerziteta „M. V. Lomonosov”, Instituta za lingvistička istraživanja Ruske akademije nauka, Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Konferencija je okupila tridesetak studenata i doktoranada iz Rusije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Teme konferencije, koja je uključila i predavanja eminentnih ruskih i srpskih naučnika, bile su srpski jezik, književnost i kultura, te slovenska filologija. Anastasija Marić izlagala je referat „Muzika u dubrovačkim pastoralnim dramama XVI vijeka”. 

Ovim je nastavljena saradnja Filološkog fakulteta Moskovskog državnog univerziteta „M. V. Lomonosov” i Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Važno je naglasiti i to da je upravo član organizacionog komiteta Druge naučno-praktične škole srbistike bila doc. dr Ekaterina Jakuškina, koja je sa svojim studentima u maju 2019. boravila u Banjoj Luci na terenskom istraživanju.

Više informacija o ovoj konferenciji, možete pročitati na linkovima: 

https://www.philol.msu.ru/dcx/Škola%20Serbistiki%202020%20programma.pdf
https://inslav.ru/conference/6-10-noyabrya-2020-g-dominanty-serbskoy-kultury-vtoraya-nauchno-prakticheskaya-shkola

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10598/IMG-ae598d5d5a8ddf04d5e64a6b35ae229a-V__2_.jpg