Navigacija
Viber X logo

Ekonomski fakultet nagradio najbolje studente

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na svečanosti održanoj 8. februara 2021. godine povodom Dana Ekonomskog  fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), dodijeljene su plakete i novčane nagradne za osam najboljih studenata na ovom fakultetu. 

Dekan Ekonomskog fakulteta UNIBL prof. dr Milenko Krajišnik, kaže da je cilj da se u narednom periodu još više unaprijede kvalitet i uslovi studiranja na ovom fakultetu. 

„U planu nam je inoviranje plana i programa, koji ćemo još više prilagoditi potrebama tržišta rada i Republike Srpske za ekonomistima“, rekao je novinarima Krajišnik.

On je napomenuo da Ekonomski fakultet ima dugu tradiciju, te da je cilj da se još više unaprijede kvaliteti i uslovi za studiranje.

Student generacije na banjolučkom Ekonomskom fakultetu Lana Pepić, čiji je prosjek ocjena 9,91, izrazila je zadovoljstvo što je njen rad prepoznat, te da joj je plan da nastavi školovanje i da se usavršava.

„Prema informacijama koje imam od kolega koji studiraju u inostranstvu, znanje koje steknemo na našem fakultetu je veoma konkurentno. Osim što smo izučavali teorijske aspekte, razvijali smo i vještine kritičkog razmišljanja“, rekla je Pepićeva.

Ona je dodala da je ekonomija njena velika ljubav, te da je posebno zanimaju kompanije koje su u ranom stadijumu razvoja, naročito iz IT sektora jer se tu nalazi veliki potencijal za razvoj društva. 

Podsjećanja radi, Skupština opštine, danas Grada Banje Luke, na zajedničkoj sjednici Vijeća udruženog rada, Društveno - političkog vijeća i Vijeća mjesnih zajednica, održanoj 6. februara 1975. godine,  donijela je odluku o osnivanju Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci. Tome je prethodilo otvaranje Centra Ekonomskog fakulteta iz Rijeke u Banjoj Luci 1961. godine koje je podstaklo opredjeljenje mladih ljudi da studiraju ekonomiju. 

Prethodnica današnjem fakultetu jeste osnivanje odjeljenja Ekonomskog Fakulteta iz Sarajeva u Banjoj Luci 1. novembra 1974. godine, na kojem su počela prva predavanja za generaciju potencijalno budućih 169 diplomiranih ekonomista. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10839/IMG-9385.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10839/IMG-9387.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10839/IMG-9384.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10839/IMG-9386.JPG