Navigacija
Viber X logo

Održan virtuelni okrugli sto o zapošljavanju istraživača

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali su na okruglom stolu na temu ,,Trenutne prakse zapošljavanja istraživača u odnosu na OTM-R politiku'' održanom 28. aprila 2021. godine, putem aplikacije Zum.

Govorilo se i o trenutnim praksama i izazovima koje se odnose na zapošljavanje stranih državljana na visokoškolskim ustanovama.

Organizator ovog događaja bio je Univerzitet u Sarajevu, a učešće su, pored Univerziteta u Banjoj Luci, uzeli i predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te Ministarstva civilnih poslova BiH.

Inače, okrugli sto je organizovan u okviru projekta „Doprinos EURAXESS centara u BiH unaprjeđenju politike otvorenog, transparentnog i na izvrsnosti zasnovanog zapošljavanja (Open, Transparent and Merit-based Recruitment of Researchers – OTM-R) na bh. istraživačkim institucijama“ koji podržava Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u okviru Programa za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda H2020.

Cilj projekta je unapređenje OTM-R politika na tri javna univerziteta na teritoriji BiH, a kroz djelovanje EURAXESS centra u skladu sa Evropskom poveljom za istraživače kao i Kodeksom zapošljavanje istraživača.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11072/unnamed__1_.jpg