Navigacija
Viber X logo

Sastali se rektori Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, održali su 16. decembra 2021. godine prvi zvanični sastanak.

Tokom sastanka u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, razgovarano je o potpisivanju novog sporazuma o saradnji između dva univerziteta, budući da aktuelni sporazum ističe 31. marta naredne godine.

Takođe, razgovarano je i o unapređenju saradnje, zajedničkom učešću na međunarodnim projektima finansiranim iz evropskih programa, kao i o organizaciji ljetnjih i zimskih škola za studente  i nastavnike Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Beogradu.

Rektori su se dogovorili da naredne godine u Banjoj Luci bude održana i zajednička sjednica Rektorske konferencije Republike Srpske, Rektorske konferencije/zbora Bosne i Hercegovine i Konferencije univerziteta Srbije (KONUS). Kako je dogovoreno, tokom ove sjednice, čiji će domaćin biti Univerzitet u Banjoj Luci, biće potpisan i sporazum o saradnji kako bi se učvrstila postojeća saradnja, te ostvarili novi oblici saradnje.

Bilo je riječi i o organizaciji gostujućih predavanja profesora našeg Univerziteta na Univerzitetu u Beogradu. Takođe, razgovarano je i o učešću naših profesora u komisijama za odranu završnih radova na drugom i trećem ciklusu studija na Univerzitetu u Beogradu.

Prvom zvaničnom sastanku rektora Gajanina i Đokića prisustvovali su: prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju UNIBL prof. dr Biljana Antunović, prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak, te prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić. Sastanku je prisustvo i prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11770/ss1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11770/ss2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11770/ss3.jpg