Navigacija
Viber X logo

Konstituisan novi saziv Studentskog parlamenta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predsjednik novog saziva Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, biće student Mašinskog fakulteta Radovan Jalić.

Kako je odlučeno na konstitutivnoj sjednici, održanoj 12. januara 2022. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, potpredsjednici Parlamenta će biti student Medicinskog fakulteta Vladan Gačić i student Prirodno-matematičkog fakulteta Mladen Jeličić, dok je funkcija sekretara povjerena studentu Filološkog fakulteta Milici Polić. U narednih godinu dana, predstavnik studenata u Upravnom odboru Univerziteta u Banjoj Luci biće Vladimir Ivković sa Tehnološkog fakulteta. Takođe, izabrani su i članovi Senata Univerziteta iz reda studenata.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, ističe da je saradnja sa studentskim predstavnicima na zavidnom nivou.

,,U proteklom periodu sa predstavnicima studenata smo realizovali nekoliko zajedničkih projekata. Studenti su i uprkos pandemiji, u 2021. godini uspjeli realizovati niz aktivnosti, a što je bilo podržano od strane rektorskog tima“,  naveo je rektor Gajanin i naglasio da studenti i dalje mogu očekivati punu podršku za sve one dobre ideje. 

Kako ja naveo, u saradnji sa studentskim predstavnicima biće nastavljene i aktivnosti koje se odnose na poboljšanje studentskog standarda, uslova studiranja i izvođenja nastave na Univerzitetu. 

Radovan Jalić koji je vodio Parlament i godinu ranije, kaže da će ovo studentsko tijelo i dalje nastaviti da se zalaže za bolji studentski standard na Univerzitetu, te najavio niz novih aktivnosti. 

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Bojić, naveo je da novi saziv Studentskog parlamenta predstavlja sigurnost Banja Luke i Republike Srpske. 

,,Za sve aktivnosti koje smo realizovali u ranijem periodu zajedno sa kolegama iz Studentskog parlamenta UNIBL, studenti su iskazali veliko interesovanje, a to je znak da smo zajedno uradili dobar posao“, naveo je Bojić i istkao da nastavljaju uspješnu saradnju kako bi sve aktivnosti približili što većem broju studenata. 

Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci je studentsko predstavničko tijelo osnovano u aprilu 2008. godine, a čine ga predstavnici svih članica Univerziteta. Mandat članova Studentskog parlamenta je godinu dana, a studenti se biraju neposrednim i tajnim glasanjem.  Svi redovni studenti upisani u tekuću školsku godinu imaju pravo da biraju i da budu izabrani za člana Studentskog parlamenta. Cilj svake studentske organizacije, a tako i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, jeste da štite prava studenata, kao i da se izbori za bolje uslove studiranja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11833/IMG_2533.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11833/IMG_2526.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11833/IMG_2516.jpg