Navigacija
Viber X logo

Dekan i prodekan Filozofskog fakulteta u radnoj posjeti Berlinu

Opšte

Dekan i prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Srđan Dušanić i prof. dr Siniša Lakić, boravili su, od 5. do 12. februara 2022. godine, u radnoj posjeti Međunarodnom psihoanalitičkom univerzitetu u Berlinu (IPU Berlin).

Naime, u sklopu Erazmus+ programa, od 2015. godine odvija se međusobna razmjena nastavnog i administrativnog osoblja. Tako je Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, dugi niz godina član međunarodne istraživačke mreže koju vodi IPU Berlin. Riječ je o mreži koja se bavi fenomenom i posljedicama društvenih trauma, a danas nosi naziv STICS mreža.

Svakako, važno je naglasiti da je Međunarodni psihoanalitički univerzitet u Berlinu, ove godine dobio koordinatorski projekta finansiran iz programa Erazmus+, a čiji je cilj uvođenje zajedničkih studija drugog ciklusa studija, radnog naziva ,,Transcultural Social Psychology - Transformation Processes in Work, Environment, Society’’. Inače, naš Filozofski fakultet je član konzorcijuma na ovom projektu zajedno sa univerzitetima u Stokholmu, Padovi i Nišu.

Tokom posjete, dekana Dušanića i prodekana Lakića, pripremljena je aplikacija za novi ciklus Erazmus+ razmjene između ovog njemačkog univerziteta i Filozofskog fakulteta, a bilo je riječi i o jačanju saradnje između ove dvije visokoškolske ustanove. Između ostalog, tokom ove posjete realizovane u okviru Erazmus+ progrma, dekan i prodekan Filozofskog fakulteta su predstavili promjene u sistemu rada fakulteta u proteklom periodu, a održani su odvojeni sastanci sa rektorom Međunarodnog psihoanalitičkog univerziteta prof. dr Janom-Hendrikom Olbertcom, zamjenikom rektora prof. dr Birgit Šturmer, te sa šefom uspješne Kancelarije za međunarodnu saradnju Karmen Šer.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11949/slika1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11949/slika2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11949/ipu_edu_06.png