Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa delegacijom Univerziteta za poljoprivredu i veterinarsku medicinu iz Bukurešta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Kancelarije za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, sastali su se 25. februara 2022. godine, sa delegacijom Univerziteta za poljoprivredu i veterinarsku medicinu iz Bukurešta predvođenu prorektorom za međunarodne odnose, prof. dr Florinom Stanicom. 

Tokom sastanka održanog u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, razgovarano je o proširenju saradnje na sve kompatibilne oblasti dva univerziteta, o razmjeni studenata i osoblja, komentorstvu kandidatima na trećem ciklusu studija, zajedničkim konferencijama, te zajedničkom objavljivanju publikacija. 

Pored prorektora za međunarodne odnose, ispred Univerziteta za poljoprivredu i veterinarsku medicinu na sastanku je učestvovao i dekan Fakulteta hortikulture prof. dr Adrijan Asanica. Ispred Univerziteta u Banjoj Luci na sastanku su učestvovali prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović, prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Željko Vaško, prof. dr Miljan Cvjetković, te viši stručni saradnik za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju  Jelena Rožić, MA i viši stručni saradnik za razmjenu osoblja i studenata mr Đorđe Kenjalo.

Tokom boravka u Banjoj Luci, delegacija iz Bukurešta posjetila je i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci. Inače, tokom ove posjete, potpisan je i Memorandum o razumijevanju između Poljoprivrednog fakulteta i navedenog instituta, te je dogovorena saradnja u okviru međunarodne razmjene osoblja i studenata kroz Erazmus+ program.

Univerzitet agronomskih nauka i veterinarske medicine u Bukureštu je najstarija i najveća visokoobrazovana institucija u oblasti poljoprivrednih nauka i veterine u Rumuniji. Podsjećamo riječ je o visokoškolskoj ustanovi koji je jedan od partnera na Erazmus+ projektu izgradnje kapaciteta Viral, a čiji je koordinator Univerzitet u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11971/IMG-4378.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11971/IMG-4379.JPG