Navigacija
Viber X logo

Predstavnici UNIBL učestvovali na treningu o rodnoj ravnopravnosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) učestvovali su na dvodnevnom treningu o rodnoj ravnopravnosti organizovanom u okviru University And Gender Mainstreaming (UNIGEM) projekta.

Tokom treninga, održanog 14. i 15. marta 2022. godine u Sarajevu, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa izradom i provođenjem Plana rodne ravnopravnosti na Sveučilištu u Rijeci, te da čuju iskustva iz prakse na ovu ovu temu od kolega sa riječke visokoškolske ustanove. Takođe, prof. dr Jasmina Husanović sa Univerziteta u Tuzli održala je radionicu na temu  ,,Savremene forme seksizma i mizoginijeˮ, a tokom događaja održan je i sastanak koordinatora učesnika na ovom projektu.

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci, učesnici na ovom seminaru, bili su prorektor za materijalne i ljudske resurse prof. dr Dalibor Kesić, inače i koordinator na UNIGEM projektu na UNIBL, prof. dr Milena Karapetrović i prof. dr Ivana Zečević iz Savjetodavnog odbora za rodnu ravnopravnost na našoj visokoškolskoj ustanovi, te viši stručni saradnici iz Rektorata.

Projekat UNIGEM, finansiran od strane Ambasade Velike Britanije u BiH, realizuje Transkulturalna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO). U ovaj projekat, koji se bavi pitanjima rodne ravnopravnosti na visokoškolskim ustanovama, uključeno je 18 univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12045/UNIGEM_TRENING.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12045/IMG-5571.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12045/unigem_trening_karapetrovic_i_zecevic.jpg