Navigacija
Viber X logo

Viši asistent Kovač na studijskom putovanju na Univerzitetu Sorbona

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Viši asistent Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Danilo Kovač, ma, boravi na višemjesečnom studijskom putovanju na Univerzitetu Sorbona u Parizu.

Tokom boravka na ovom prestižnom univerzitetu obaviće istraživanja u vezi sa politikom genocida u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Inače, ovo studijsko putovanje finansira Univerzitet ,,La Sapijencaˮ u Rimu, gdje Kovač trenutno pohađa doktorske studije. 

Kovač je završio osnovne studije istorije na  Filozofskom fakultetu UNIBL. Na istom fakultetu završio je master studije iz oblasti opšte savremene istorije. Njegov master rad dobio je nagradu za istorijska istraživanja Fondacije „Slobodan S. Begovićˮ, dodijeljenu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Druge master studije, iz oblasti metodike nastave istorije, završio je na britanskom Institutu za obrazovanje Univerzitetskog koledža u Londonu. 

Od 2014. godine angažovan je na Filozofskom fakultetu UNIBL prvo kao demonstrator a zatim i kao saradnik na predmetu Metodika nastave istorije. Za višeg asistenta na Filozofskom fakultetu izabran je 2019. godine.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12046/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%BE_%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87_%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0.jpg