Navigacija
Viber X logo

Doc. dr Ljiljana Stević na naučnoj konferenciji u Budimpešti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Doc. dr Ljiljana Stević prisustvovala je naučnoj konferenciji Centra za orijentalne poslove i inovacije, pod nazivom „Izazovi i održivost u postkovid eri: odgovor Azije na ekonomske, bezbjednosne i društvene dilemeˮ, održanoj 5. i 6. maja 2022. godine u Budimpešti.

Tokom ove dvodnevne konferencije, učesnici su imali priliku da slušaju različite teme i raspravljaju o njima, od geopolitike do međukulturalnih odnosa, te sagledaju različite odgovore na izazove koji su se javili tokom pandemije izazvane virusom korona. 

Dr Stević vodila je diskusiju pod nazivom „Životna sredina i održivostˮ i predstavila rad na temu „Izazovi životne sredine nakon pandemije izazvane virusom korona i posljedice na kinesku spoljnu politikuˮ, u koautorstvu sa kolegom sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu dr Slobodanom Popovićem.  

Bila je ovo i odlična prilika da se predstavi Univerzitet u Banjoj Luci, njegova dostignuća kao i budući planovi u vezi sa otvaranjem novog studijskog programa sinologije na Filološkom fakultetu, sa ciljem da Univerzitet prati savremene tokove i ulaže u istraživanje Kine i Azije.

Centar za orijentalne poslove i inovacije osnovala je Poslovna škola iz Budimpešte, Univerzitet primijenjenih nauka i Nacionalna banka Mađarske 2016. godine. Cilj Centra je da unaprijedi konkurentnost mađarske privrede doprinoseći boljem razumijevanju regiona jugoistočne Azije. S tim u vezi, Centar za orijentalne poslove i inovacije teži da postane vodeća institucija u orijentalnim poslovnim studijama, ne samo u Mađarskoj već i širom Centralne Evrope. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12214/doc._dr_Ljiljana_Stevic__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12214/doc._dr_Ljiljana_Stevic__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12214/doc._dr_Ljiljana_Stevic__3_.jpg