Navigacija
Viber X logo

Predstavnici UNIBL na Festivalu nauke

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici jedanaest članica Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) učestvovaće na Festivalu nauke koji se u Banjoj Luci održava 18. i 19. maja 2022. godine.

Učesnici na ovom festivalu, a čiji je organizator Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, ispred Univerziteta u Banjoj Luci jesu: Akademija umjetnosti, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Mašinski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Tehnološki fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, Filološki fakultet i Institut za genetičke resurse. Teme sa kojima će se fakulteti i Institut za genetičke resurse predstaviti nalaze se u prilogu.

Deseti po redu Festival nauke, na kojem će više od 30 izlagača predstaviti preko 150 eksperimenata, te biti održane 32 projekcije planetarijuma i šest projekcija naučno-popularne predstave za djecu, biće održan na dvije lokacije: na Prirodno-matematičkom fakultetu UNIBL i u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci. 

Tako će na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci biti predstavljeni planetarijum i akvarijum/terarijum i prikazane projekcije predstave „Sunčev sistem na velikom odmoruˮ, koju su pripremili Udruženje građana ,,Bozon¬ˮ, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Katolički školski centar ,,Blaženi Ivan Mercˮ, dok će eksperimenti i prezentacije biti prikazani u Kamenoj kući.
Kako su naveli organizatori, cilj Festivala nauke je popularizacija nauke i njeno predstavljanje na zanimljiv način učenicima osnovnih i srednjih škola, te ostalim posjetiocima.

Tokom trajanja ovog događaja, posjetioci imaju priliku posjetiti sadržaje od 10 do 19 časova u Kamenoj kući i na Prirodno-matematičkom fakultetu UNIBL, s tim što će posjete terarijumu i akvarijumu biti otvorene od 10 do 16 časova. Ulaz je besplatan.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12223/festival-nauke.jpg