Navigacija
Viber X logo

Evropski projekti predstavljeni zaposlenima na UNIBL

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Predavanje ,,Korak bliže EU fondovimaˮ održano je 13. juna 2022. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

Direktor organizacije koja se bavi evropskim fondovima i socijalnim inovacijama iz Brisela ,,Out of the Box International” Marko Paunović kaže da je ovaj događaj bio prilika da se sa zaposlenima na Univerzitetu u Banjoj Luci razgovara o evropskim projektima, te da se napravi plan za povećanje učešća UNIBL u različitim programima. 
,,U programu IPA 3 na raspolaganju je oko 14,2 milijarde evra koji će biti na raspolaganju u narednih sedam godina’’, kazao je on.

Direktor agencije EU projekti Vladimir Pandurov kaže da program Horizont Evropa u fokus stavlja saradnju biznisa i nauke u pravljenju novih inovacija.

,,Horizont Evropa jedan je od najvećih evropskih projekata, a u njega je investirano oko 100 milijardi evra’’, kazao je on i dodao da na UNIBL postoji veliki broj aktivnih projekata finansiranih upravo iz ovog programa, te da je cilj da se sve članice naše visokoškolske ustanove uključe u ove projekte.

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Miroslav Malinović naglašava da su Univerzitet i sve njegove članice pouzdani partneri u realizaciji projektnih aktivnosti.

,,Cilj Univerziteta jeste da putem ovakvih događaja što bolje informišemo naše zaposlene o prilikama koje pružaju evropski fondovi. Takođe, cilj je i povezivanje sa evropskim partnerima koji imaju iskustvo u realizaciji projekata'', kazao je prorektor Malinović.

Događaj je organizovan uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Briselu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12352/PROMOCIJA_PROJEKATA__1_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/12352/PROMOCIJA_PROJEKATA__3_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/12352/PROMOCIJA_PROJEKATA__4_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/12352/PROMOCIJA_PROJEKATA__7_.jpeg